Добредојдовте на нашите веб-страници!

Дали ви треба мев?Супер флексибилни мевчиња

Вакуум долу е осносиметрична тубуларна обвивка чија магистрална лента е брановидна во форма и која има одредена свитливост.Затоа се нарекува и флексибилна или свитлива цевка.Поради својата геометриска форма, мевот е под притисок, аксијалната сила, попречната сила и моментот на свиткување итн. Можно е да се постигнат промени во должината во аксијалниот правец на мевот.

vfdf

Издолжување на должината на мевот под дејство на затегнувачки сили.Должината на мевот станува пократка под дејство на компресија.Должината на мевот или количеството на свиткување според вредноста и насоката на силата, параметрите на перформансите на мевот и други фактори за одредување.Има одредена цврстина и вкочанетост, но има и голема флексибилност и висока отпорност на замор.Овие својства прават брановидни цевки да имаат многу широк опсег на апликации.

cdsbg

Денес би сакал да ви претставам еден многу флексибилен тип на хидроформирачки мевови.Хидроформирањето е процес на формирање метал кој се користи со течност со висок притисок.Големата еластичност, финиот терен и вежбањето со длабок бран го направија висока флексибилност, стабилни перформанси, се користи повеќе во вакуумската индустрија.Општо земено 0,5 m/pc или 1m/pc.

Специфичниот радиус и димензиите на свиткување се прикажани на дијаграмот подолу.

vfdbgn

Ако ви треба нешто Суперфлексибилни мевчиња од обичните, поприлагодливи на околината за инсталација.Мевовите за хидроформирање се добриот избор.

ea3f7add


Време на објавување: 15-ти септември 2022 година